duminică, septembrie 30, 2007

Efemeri(n)de

Sfîrşit de săptămînă foarte agitat...

Vineri de dimineaţă, cu prietenul Mişu la operaţie. Într-adevăr, are apendicită, iar chirurgul militar a ţinut să-i precizeze, cu delicateţe: Te tai astăzi, că altfel se sparge şi curge căcat în burtă! La prînz, emisiune la Antena 1 cu penegiştii locali (care habar n-au de doctrine politice...), după amiază, Geoană la Universitatea Piteşti, fără aer la propriu şi figurat, încolţit de presă şi de intenţiile lui Băsescu de a face un guvern PNL-PD-PLD, în caz că trece moţiunea...

Sîmbătă, chestii domestice, efemeri(n)de, mici reparaţii prin casă (am rămas blocat de balcon, din pricina unei uşi încăpăţînate!), cumpărături, cîteva minute de lectură - recitesc notele de curs pentru studenţii mei de la Brâncoveanu. Este al doilea an al cursului de Propagande, şi vreau să schimb cîte ceva în structură... să pun mai mult accent pe studiul opiniei publice (a apărut o excelentă sinteză pe această temă, semnată de prof. Septimiu Chelcea).

Duminică, de dimineaţă - mă uit la televizor, la ceremonia de întronizare a noului Patriarh. Interesant mesajul PF Daniel, insistînd pe nevoia de transcendent a societăţii româneşti. "Fără asta, sîntem o lume a matematicii, a numerelor, a cantităţilor, o lume închisă...", a spus Prea Fericitul. În sfîrşit, un discurs cu miez de la capul BOR!

P.S. Staţi liniştiţi, operaţia lui Mişu a reuşit! Mi-a spus la telefon că se simte bine, doarme 60% din timp... Vreau să trec azi pe la el.

Un comentariu:

  1. ne bucuram ca Misu este ok...sanatate multa..si asteptam impresiile de dupa operatie pe blog

    RăspundețiȘtergere