miercuri, septembrie 05, 2007

Opreşte-te, călătorule!


Rătăcitorule în blogosferă, bine ai venit în pagina mea! Opreşte-te puţin şi odihneşte... Apoi vom sta de poveşti. Aici este un han virtual, în care vei găsi de toate - informaţii, opinii, comentarii, portrete şi controverse, puse pe masă prieteneşte şi cu umor. Ia ce-ţi place... şi dă mai departe.

Ca jurnalist profesionist, cred în virtuţile comunicării. Este ceea ce ne deosebeşte de animale - avem la dispoziţie experienţa celorlalţi, un imens ADN extern, care ne modifică nu numai individual ci şi ca specie. Comunicarea clădeşte, dezamorsează conflicte, alină durerea... De aceea, un nou blog, adăugat celorlalte, nu mi se pare inutil decît în măsura în care nu interesează pe nimeni.

Aici e aici! Voi reuşi să vă captez atenţia, voi reuşi să vă adun lîngă foc cu poveştile mele? La ziar (scriu într-o publicaţie din Piteşti, numită Societatea argeşeană) nu ai de unde şti cine te citeşte. Pe blog, lucrurile se schimbă, interactivitatea este evidentă, traficul se cunoaşte la minut...

Aşadar, pornim la drum! Să fie într-un ceas bun! Şi ce întrebare e mai nimerită, în acest moment, decît aceasta - de ce să scrii pe blog? Voi ce credeţi?

2 comentarii:

  1. Bine ai venit. Si te admir pentru curaj. Stii de ce? Pentru ca te expui (tu ca si ceilalti ziaristi care au bloguri) la nervii, supararile, prostiile, injuraturile, provocarile celor care va citesc.Sa sperm insa ca, fiind vorba de blogurile unor oameni inteligenti, cei care vor avea ceva de comentat vor fi din aceeasi zona. Spor!

    RăspundețiȘtergere
  2. Îţi mulţumesc pentru urări. Dă-mi voie să-ţi spun însă că nu e mare lucru curajul de a intra în blogosferă - în definitiv, înjurăturile şi prostiile nu se pot compara cu... glonţul primit de unii confraţi de breaslă, prin fosta Europă de Est! Jurnalismul este o meserie periculoasă şi nobilă, chiar dacă e făcut, uneori, şi de oameni care ne dezamăgesc. Chiar şi în România, presa a contribuit, mai mult sau mai puţin, la schimbarea mentalităţilor...

    RăspundețiȘtergere