marți, ianuarie 19, 2010

Cum să-l ataci psihic pe Geoană


A fost "atacat psihic" Mircea Geoană în timpul dezbaterii decisive de la TV? La această întrebare, scepticii se vor amuza, respingînd pe nemestecate ideea, în timp ce paranoicii vor bate cîmpii despre "flăcări violete" şi "pentagrame". Ambele atitudini păcătuiesc prin suficienţă. De fapt, problema se reformulează astfel - putem influenţa, de la distanţă, starea psihică a unui om, fără să dăm de bănuit? Desigur. Cum? În diverse feluri. De exemplu, cu ajutorul drogurilor sau otrăvurilor, aplicate în mîncare, băutură sau cutanat, printr-o atingere (Viktor Iuşcenko, preşedintele Ucrainei, poate spune mai multe...). Cu ajutorul mirosurilor, plăcute sau respingătoare. Cu ajutorul feromonilor, fără miros dar atît de eficienţi. Cu ajutorul luminii, al căldurii, al sunetelor. Prin cuvinte. Dar să excludem toate aceste mijloace. Putea cineva să-l influenţeze pe Geoană, pur şi simplu... privindu-l? Şi aici, răspunsul e pozitiv. O faţă ostilă, ameninţătoare, schimbă oricui dispoziţia. Orice privire directă, prelungită, e resimţită de psihicul nostru ca o ameninţare. Pe de altă parte, cu toţii am auzit de "deochi", stare de rău indusă copiilor de priviri insistente. Deochiul, fratele mai mic al hipnozei, este real. Dar dacă Geoană a stat cu spatele la atacator? Chiar şi aşa, influenţarea e posibilă - uitaţi-vă cu insistenţă în ceafa cuiva, în autobuz sau la cinema, şi veţi observa că subiectul devine iritat şi se întoarce. Să excludem şi privirea şi să rămînem doar la acţiunea mentală - la gînd. Poate gîndul omului să interacţioneze cu materia? Da şi iar da. Să începem cu o chestie pe care toţi jucătorii de table o practică - modificarea probabilităţii. "Comanda zarului". Experimente riguros ştiinţifice au demonstrat că dorinţa jucătorului influenţează rezultatul. Să continuăm cu un fenomen destul de comun - transmiterea gîndului între mama şi copil, între fraţi, între soţi. El se manifestă prin simultaneităţi - ne gîndim la persoana respectivă şi ne suna la telefon sau simţim că i s-a întîmplat ceva rău. În fine, să încheiem cu experimentele de telepatie, tele-percepţie, biofeedback, psihocinetică şi radiestezie desfăşurate de diverse servicii secrete, universităţi şi grupuri oculte. Concluzia? E foarte posibil ca Geoană să fi fost influenţat negativ la dezbatere. E foarte posibil ca staff-ul preşedintelui Băsescu să fi comandat atacul. Dar toţi vor nega. Iar Geoană va cădea, din nou, de prostănac. Ceea ce s-ar putea să-l coste preşedinţia partidului...

3 comentarii:

  1. Lucrurile astea sunt perfect adevarate, dar pe Geoana chiar ca o sa-l coste mult scoaterea lor pe tapet. Chiar acum citeam un articol in care se spune ca Aliodor Manolea (cel pe care l-au identificat unii drept initiatorul atacurilor) l-a insotit pe Geoana in campania din 2007 (europarlamentare). Deci, se pare ca si el s-a folosit de astfel de modalitati "neconventionale" pentru a castiga alegerile.

    RăspundețiȘtergere
  2. Geocer - Vecine, ar trebui să existe un cod deontologic al parapsihologilor!

    Tudor - Am adăugat site-ul tău la blogroll. Depinde acum de tine să îţi faci site-ul atractiv.

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut www.SpuneNuDrogurilor.com este o echipa recent formata, nonprofit, care si-a propus sa lupte pentru constientizarea opiniei publice, a tinerilor debusolati de societatea în care traim despre tot ceea ce înseamna consum de droguri într-un fel sau altul.
    Daca prin actiunea ta, salvezi o singura viata de la decadere, considera ca ti-ai atins scopul, alaturi de noi toti ceilalti.

    Daca doresti sa sustii aceasta campanie, afisaza pe blogul tau un banner, codul se preia de la: www.spunenudrogurilor.com vei fi sustinut si tu de aceasta campanie lasa un comentariu daca ne sustii sa te sustinem si noi Scuze de deranj

    RăspundețiȘtergere