joi, martie 04, 2010

Puşcăriaşii noştri de onoare


Primarul Craiovei e arestat preventiv pentru 28 de zile. Procurorii îl acuză că a luat mită de la omul de afaceri Cornel Penescu, pentru a-i pune la dispoziţie terenul pe care s-a construit hypermarketul PIC. Mascaţii descoperă 200 de mii de euro, bani puşi la saltea într-o viloaie aparţinînd edilului. Reacţia „societăţii civile” e promptă. Pe seară, cîteva sute de trepăduşi din primărie, conduşi de activiştii de partid, ies în stradă cu pancarte pe care scrie „Solomon, te aşteptăm acasă!”. Asta e România care se hrăneşte de la buget – gata să pupe mîna şefului local. Asta e demnitatea funcţionarului public dintr-o ţară, cică, europeană! Ne-am pricopsit… Dar culmea abjecţiei a fost atinsă la Rîmnicu Vîlcea, unde primarul Gutău, condamnat pentru mită, a fost declarat „Cetăţean de onoare”, la iniţiativa unor ziarişti şi în urma strîngerii de semnături! Titlul i-a fost decernat în lipsă, onorabilul fiind închis la Colibaşi. Din acest exemplu de spălare a imaginii cred că ar avea de învăţat pînă şi mafioţii din Sicilia. România, te iubesc!

P.S. În imagine, o scrisoare trimisă de Solomon unui tînăr din Craiova, la împlinirea electoralei vîrste de 18 ani. "Ca tînăr al Craiovei, de ziua ta, să crezi că realizarea a ceea ce-ţi propui de acum înainte se poate înfăptui. Trăieşti la Craiova şi ai acest drept, iar eu am datoria de a netezi calea pentru tine". Scuze, îmi vine să vomit...

2 comentarii:

  1. dragă cristian
    nu mai am de mult 18 ani, ca şi tine, dealtfel. de aceea, am încetat să mă mai socotesc un cetăţean mândru al acestui oraş din această minunată ţară. sunt un netrebnic. nici la vot nu mă mai duc. când sunt alegeri, stau acasă şi mă uit la televizor şi beau. seara aflu rezultatul, semn că băutura şi-a făcut efectul. dimineaţa aflu altceva, anume că sunt mahmur. şi. ca şi tine, îmi vine să vomit.
    free penescu, free gutău, free solomon, freedom and peace. să facem o lume mai bună. noi pentru ei, până vor rămâne ei fără noi.
    plec în grecia să iau cu asalt ministerul de finanţe din atena. hai, pa.

    RăspundețiȘtergere
  2. I-am vazut si eu pe functionarii primariei din Craiova. Penibil si fara cap. Parca de-aia nu mai putea DNA-ul. Dar atat i-a dus pe ei mintea de functionaras angajat acolo pe pile si relatii. Eu nu stiu primarie in care cineva sa fi fost angajat pe bune. Toata lumea e ruda cu toata lumea. Ma rog, daca nu esti ruda, esti cel putin cunostinta unei rude... Mai da-i in ma-sa!

    RăspundețiȘtergere