duminică, martie 15, 2009

73%...


... dintre elevii din România cred că omul a fost creat de Dumnezeu (sursa - Metro Media Transilvania, 2007), unii acceptînd chiar varianta hard, a lumii făcută în şase zile. Iată ce se întîmplă cînd ministerul Educaţiei scoate din programă teoria evoluţionistă, pentru 12 ani de studiu al religiei! Rezultatul - o deplină ignoranţă asupra mecanismelor răului din om şi societate. Exorcişti avem, asistenţi sociali şi psihologi - ce ne mai trebuie?

P.S. De citit excelentul grupaj Darwin din ultimul număr al Dilemei vechi...

6 comentarii:

  1. Intr-adevar Romania este singura tara din Europa in care se intampla asemenea lucru. Actiunea asta aduce atingeri grave dreptului la informare, deoarece, pe de alta parte, creationismul este prezentat in scoli ca adevar absolut. Cum sa spui ca lumea a fost creata in sase zile, soarele, in a patra zi, iar femeia a fost creata din coasta barbatului? Si pe de-asupra manualele mai si denigreaza evolutionismul. Ce fel de spirit stiintific, ce fel de cunoastere mai promoveaza oare scoala?

    RăspundețiȘtergere
  2. La noi s-a sarit brusc dintr-o parte in cealalta. Inainte de '89 teoria evolutionismului era prezentata ca unica si reala, acum se face acelasi lucru cu creationismul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Oceania - profesorii ipocriţi evită să discute cu copiii orice ţine de animalul din noi. De aceea avem fetiţe însărcinate la 12 ani şi violatori de bătrîne...

    Geocer - culmea e că foştii comunişti se înghesuie la cruci şi colivă!

    RăspundețiȘtergere
  4. De fapt, vorbiti despre oportunisti. Cand era comunismul la putere, injurau "capitalismul cel putred", biserica, religia si asa mai departe. Acum, ca s-a schimbat foaia au devenit cei mai mari credinciosi, cei mai infocati aparatori ai "democratiei de tip occidental".

    RăspundețiȘtergere
  5. Un credincios nu trebuie neaparat sa fie si dobitoc. Iar moda care bantuie prin Romania: "esti retrograd, taliban, neinstruit, etc. daca mai crezi in prostiile astea" este o insulta la adresa a milioane de oameni, a sute de ani de istorie (de multi prost inteleasa sau neinteleasa deloc - unii il cunosc mai bine pe Che Guevara!) si a unei traditii milenare care, de bine de rau - mai mult bine- ne-a tinut in picioare atata amar de vreme si nu ne-a lasat sa ne transformam intr-o albanie.

    Ori daca religia iti spune sa fii OM (parintele N.Steinhardt apropos de Darwin si de creatie: "Animalele sunt apa calda, omul este o apa care fierbe"), nebunia contemporana iti spune sa te conformezi masei amorfe de oligofreni aparata de Drepturile Omului si de corpus-ul tot mai latit al corectitudinii politice.

    Eu pe fiul meu il voi duce la Biserica!

    RăspundețiȘtergere
  6. Răzvan. "Masa amorfă de oligofremi apărată de Drepturile omului..." ?Mi se pare că eşti cam intolerant pentru un bun creştin.

    RăspundețiȘtergere