marți, aprilie 07, 2009

Curge sînge la Chişinău


În timp ce scriu, la Chişinău, mii de protestatari, nemulţumiţi de realegerea comuniştilor, au luat cu asalt clădirea Preşedinţiei. Geamuri sparte, maşini incendiate, poliţişti şi manifestanţi răniţi. Văd la tv un tip cu şapcă, urlînd la nişte poliţişti spăşiţi, cu caschetele cît făraşul, vorbind prin staţie... Secu, frate! Între timp, televiziunea de stat prezintă spectacole de divertisment, dansează o tipă cu un şarpe boa... Realitatea bate orice ficţiune. Voronin a părăsit locaţia şi se aşteaptă scoaterea armatei. Asistăm la o nouă revoluţie portocalie, ca-n Ucraina sau Georgia? Mă tem că nu. Protestatarii sînt dezorganizaţi, Statele Unite au planuri de apropiere de Rusia. S-a schimbat contextul! Cu siguranţă, în curînd va începe manipularea - televiziunea îi va prezenta pe tineri ca pe nişte huligani, mase de oameni ai muncii vor ajunge în capitală, ca să sprijine guvernul, opoziţia va sta la cutie, pentru că e prea slabă. Dar Bucureştiul? Prevăd că o să tacă diplomatic, chiar dacă Voronin va denunţa "forţele naţionaliste româneşti". Săracii moldoveni!

PS. Liberalii ies acum cu o declaraţie. Prin vocea lui Vosganian, ei cer guvernanţilor de la Chişinău să nu folosească forţa şi să se treacă la renumărarea voturilor.

Desfăşurarea evenimentelor la http://www.hotnews.ro/

P.S. Ce ziceţi? Cu un strop de nebunie din partea noastră, am putea să folosim contextul pentru alipirea Basarabiei?

5 comentarii:

  1. N-are cine sa faca acea nebunie. Autoritatile de la Bucuresti sunt prea ocupate : unii cu ciolanul, altii cu problemele pe care le au pe la DNA !

    RăspundețiȘtergere
  2. Şi uite aşa mai trece o dată istoria pe lîngă noi...

    RăspundețiȘtergere
  3. cred ca, din pacate, pentru asemenea lucru precum alipirea nu-i de-ajuns sa vrem doar noi, romanii si moldovenii, contextul international e important. nu putem face nimic de capul nostru oricat am crede ca e posibil. macar sa poata moldovenii sa scape de comunisti si sa intre in comunitatea europeana, ca pe urma se schimba lucrurile.

    RăspundețiȘtergere
  4. Traiesc cu impresia ca Bucurestiul nu vrea Republica Moldova :(.

    Daca lucrurile merg asa, dupa inca vreo 100 de ani, moldovenii vor fi intr-adevar altceva decit 'români' ... ca spirit national ma refer.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Oceania - lasa-ma sa visez la o nebunie istorica, la un gest de tipul Soldati, va ordon, treceti Prutul!, macar la o declaratie taioasa a Bucurestiului... Cui foloseste? Mindriei nationale, acea stafie pe care n-a vazut-o nimeni de 75 de ani!
    @ X - ultimii cetateni romani au murit la Marasesti, Marasti si Oituz... noi sintem populatie.

    RăspundețiȘtergere