vineri, ianuarie 23, 2009
Science fiction?
Apropo de viitorul îngrijorător, X întreabă: Deci suntem la "cheremul" fractalilor si al teoriei haosului, si nu putem face nimic pentru a ne drege din punct de vedere economic?
Păi, dacă acceptăm teoria ciclurilor Kondratiev, ne dregem cînd om găsi noi tehnologii. Dar există aşa ceva? Iată ce scrie Peter Lindemann, doctor în ştiinţe, director al departamentului de cercetare de la Clear Tech, Inc. din S.U.A., în revista Nexus:
"Răspândirea tehnologiilor de energie gratuită funcţionale a fost împiedicată de către elite bogate, guverne, inventatori induşi în eroare, şarlatani, precum şi de un public indiferent.
Spre sfârşitul anilor 1880, jurnaliştii specializaţi în electricitate şi în ştiinţele asociate preziceau „electricitate gratuită" pentru viitorul apropiat. Descoperirile incredibile legate de natura electricităţii deveniseră ceva obişnuit. Nikola Tesla demonstra „iluminarea fără fir" şi alte minuni asociate curentului de înaltă frecvenţă. Niciodată până atunci nu existase aşa un entuziasm în ceea ce priveşte viitorul. In mai puţin de douăzeci de ani urmau să apară automobile, avioane, filme, înregistrări muzicale, telefoane, transmisiile radio şi aparatele de fotografiat. Epoca victoriană ceda locul în favoarea a ceva complet nou. Pentru prima dată în istorie, oamenii obişnuiţi erau încurajaţi să-şi imagineze un viitor utopic, îmbogăţit de mijloace de transport şi de comunicare moderne, precum şi de locuri de muncă, alimente şi locuinţe pentru toată lumea. Bolile şi sărăcia urmau să fie învinse. Viaţa urma să devină mai bună şi de data asta toată lumea urma să capete „o felie din tort".
Ce s-a întâmplat deci? In mijlocul acestei explozii tehnologice, unde au dispărut descoperirile din domeniul energeticii? Toate acele emoţii legate de „electricitatea gratuită" nu au fost altceva decât rodul unei gândiri exagerat de optimiste pe care „ştiinţa reală" le-a dezaprobat ulterior?
STAREA TEHNOLOGICĂ DIN PREZENT
De fapt, răspunsul la această întrebare este „nu". Mai mult, contrariul este adevărat. Au fost dezvoltate tehnologii energetice spectaculoase, împreună cu inovaţii uimitoare în alte domenii. De atunci s-au descoperit metode multiple de a produce cantităţi vaste de energie, la preţuri extrem de scăzute. Oricum, nici una dintre aceste tehnologii nu a ajuns pe piaţa de consum, ca şi articol comercial. Vom discuta pe scurt despre motivul pentru care lucrurile s-au petrecut astfel. Mai întâi, aş dori să vă prezint o scurtă listă de tehnologii producătoare de „energie gratuită" pe care le cunosc şi care s-au dovedit, dincolo de orice îndoială, rezonabile. Trăsătura comună tuturor acestor descoperiri este folosirea unei mici cantităţi dintr-o formă de energie pentru a controla sau elibera o cantitate mare dintr-un alt tip de energie. Multe dintre ele exploatează într-un anume fel câmpul eteric fundamental - o sursă de energie ignorată de ştiinţa „modernă".
1. Energia radiantă
Transmiţătorul amplificator a lui Nikola Tesla, dispozitivul de energie radiantă al lui T. Henry Moray, motorul EMA al lui Edwin Gray şi maşina Testatika a lui Paul Baumann funcţionează toate cu „energie radiantă". Această formă de energie naturală (numită greşit electricitate „statică") poate fi obţinută direct din mediul înconjurător sau extrasă din electricitatea obişnuită prin metoda numită „fracţionare". (...)
2. Motoarele cu magneţi permanenţi
Dr. Robert Adams (Noua Zeelandă) a creat uimitoare modele de sisteme de încălzire, motoare şi generatoare electrice care funcţionează pe baza magneţilor permanenţi. Un astfel de dispozitiv consumă 100 W de electricitate de la sursă, generează 100 W pentru a reîncărca sursa şi produce peste 140 BTU' de căldură în două minute!
(...)
3. Generatoarele mecanice de căldură
Există două clase de dispozitive care transformă o cantitate redusă de energie mecanică într-o cantitate mare de căldură. Cele mai bune dintre aceste modele pur mecanice sunt sistemele cu cilindrii rotativi proiectate de Frenette (S.U.A.) şi Perkins (S.U.A.). In aceste maşini, un cilindru este rotit în alt cilindru, între cei doi cilindri existând un spaţiu de cea. 3 mm. Acest spaţiu este umplut cu un lichid precum apa sau uleiul, acest „fluid funcţional" fiind cel care se încălzeşte atunci când se roteşte cilindrul interior. (...) Toate aceste sisteme pot produce de zece ori mai multă căldură decât metodele standard, cu acelaşi consum de energie.
4. Electroliza supereficientă
Apa poate fi descompusă în hidrogen şi oxigen prin folosirea electricităţii. Manualele clasice de chimie pretind că acest proces necesită mai multă energie decât cea care poate fi recuperată atunci când cele două gaze sunt recombinate. Aceasta este adevărat doar în cazul cel mai rău. Când apa este făcută să vibreze la propria ei frecvenţă de rezonanţă moleculară, folosind un sistem realizat de Stan Meyer (S.U.A.) şi apoi, mai recent, de Xogen Power, Inc., ea se descompune în hidrogen şi oxigen gazos, cu un consum foarte scăzut de electricitate. De asemenea, folosirea de diferiţi electroliţi (aditivi care fac apa să conducă mai bine curentul electric) modifică dramatic eficienţa procesului.
Se ştie de asemenea că anumite structuri geometrice şi texturi ale suprafeţei au rezultate mai bune decât altele. Implicaţia este că maşinile pot funcţiona cu cantităţi nelimitate de hidrogen la preţul apei. Chiar şi mai uimitor este faptul că un aliaj metalic special a fost patentat de Freedman (S.U.A.) în anul 1957, aliaj care descompune în mod spontan apa în hidrogen şi oxigen fără nici un fel de impuls electric exterior şi fără a provoca nici un fel de schimbări chimice în aliajul respectiv. Aceasta înseamnă că acest aliaj metalic special, poate produce gratuit hidrogen din apă, pentru totdeauna.
5. Motoarele cu implozie
Toate motoarele industriale majore folosesc eliberarea de căldură pentru a produce lucru mecanic prin intermediul expansiunii şi presiunii, asemenea motorului maşinii dumneavoastră. Natura foloseşte procesul opus de răcire pentru a produce lucru mecanic prin intermediul absorbţiei, de exemplu, în cazul tornadelor.
Viktor Schauberger (Austria) a fost primul care a construit modele funcţionale de motoare cu implozie în anii '30-'40. De atunci, Callum Coats a scris pe larg despre munca lui Schauberger în cartea sa: Living Energies; după aceea un număr de cercetători au construit modele funcţionale de motoare cu implozie cu turbină. Acestea sunt motoare fără combustibil, care produc lucru mecanic datorită energiei obţinute de la un vacum. Există de asemenea modele mult mai simple care folosesc mişcarea turbionară pentru a capta o combinaţie de forţă centrifugală şi gravitaţie, pentru a produce o mişcare continuă în fluide.
6. Fuziunea la rece
În martie 1989, doi chimişti, Martin Fleischmann şi Stanley Pons, de la Universitatea Brigham Young, Utah (S.U.A.), au anunţat că au produs reacţii de fuziune atomică cu un dispozitiv simplu. Pretenţiile lor au fost „demolate" în şase luni iar publicul şi-a pierdut interesul.
Fuziunea la rece este totuşi foarte reală. Nu numai că s-a raportat în mod repetat o producere de căldură în exces, dar a fost catalogată şi transmutarea atomică a elementelor la energie joasă, implicând zeci de reacţii diferite! Această tehnologie poate produce în mod evident energie la preţuri scăzute.
Există zeci de alte sisteme pe care nu le-am menţionat, multe dintre ele fiind la fel de viabile şi de bine testate ca şi cele pe care le-am amintit.
Această listă scurtă este suficientă pentru a vă forma o idee: tehnologia ce poate furniza energie gratuită există aici şi acum. Ea oferă o abundenţă de energie nepoluantă, pentru toată lumea şi în toată lumea.
Acum este posibil să oprim producerea „gazelor de seră" şi să închidem toate centralele nucleare. Putem desaliniza acum cantităţi nelimitate de apă de mare, la un preţ convenabil, pentru a avea apă potabilă proaspătă chiar şi în cele mai defavorizate zone ale globului. Costurile de transport şi producţie pentru orice lucru pot scădea dramatic. Chiar şi mâncarea poate fi obţinută din sere încălzite iarna, oriunde.
Toate aceste beneficii minunate, care pot face viaţa pe această planetă cu mult mai uşoară şi mai bună pentru toată lumea, au fost amânate zeci de ani. De ce? Ale cui scopuri sunt satisfăcute de această amânare?"
Hai, că v-am plictisit... Dar ţin să vă spun, pe cuvînt de inginer, că nimic din toate astea nu încalcă legile fizicii, aşa cum o ştim.
Am pus o poză cu marele şi nedreptăţitul Tesla...
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Curat Science Fiction, coane Fanica... toti stim ca tehnologii nepoluante si mult mai rentabile decit combustibilii fosili sunt la indemina, si nu de un an doi, ci de zeci de ani...intrebarea care se pune e cine are de cistigat de pe urma perpetuarii actualei stari...cetatenii Terrei, in totalitatea lor ? In nici un caz !!! nu vreau sa cad in extrema teoriilor conspiratiei ( sau corporatiei) insa nu poti sa nu te intrebi de ce marile concerne enrgetice detin si brevetele unor astfel de minuni care ne-ar putea usura viata ? Sa fie dorinta altruista a executivilor acestora de a perfectiona aceste tehnologii pentru ca apoi sa le poata oferi, gratuit, intregii lumi ? Haida de ! Am fost educati ca orice lucru trebuie sa aduca profit, si cine are controlul asupra unuei resurse dicteaza pretul acesteia...restul...e logic
RăspundețiȘtergereHestround
Pe mine nu mai plictisit deloc :), mai ales ca, nu stiu daca e o simpla coincidenta, l-ai introdus in ecuatie si pe Tesla.
RăspundețiȘtergereEra o vreme cind pierdeam ore intregi discutind pe forumuri despre el.
Oricum, fara a ne lasa furati de teoriile conspirationiste, care in paranteza fie spus - au totusi un simbure de adevar, ar trebui sa ne intrebam cine are interesul ca economia mondiala sa functioneze pe combustibili fosili ... apoi ar mai trebui sa ne intrebam care e defapt pretul real al barilului de titei: cel de 200$ (cu citeva luni in urma), sau cel de mai putin de 33$ (ieri) ?
In momentul cind au inceput sa ma pasioneze fractalii mi se parea o idee fantezista ca niste procese economice complicate si starile de criza sa poata fi explicate cu ajutorul lor.
Poate vei vrea, cîndva, să dezvolţi subiectul fractalilor?
RăspundețiȘtergereIntr-un blog mai vechi am scris pe tema fractalilor.
RăspundețiȘtergerePoate voi posta acel text. :)
Din pacate subiectul nu intereseaza pe multa lume, desi dupa parerea mea nu e chiar atit de greu de digerat.
Chiar crede cineva ca miliardarii,multimilionarii(in euro,dolari usa,etc.) ,gindesc la binele omenirii ??? ? am cunoscut(n-as mai fi cunoscut) astfel de indivizi ,singurul scop in viata lor este profitul(cit mai mare) obtinut indiferent cum ,nu-i intereseaza ,profit sa fie . Atunci cind , tehnologii noi,inventii ,mai ales cind este vorba de surse de energie neconventionala,incap pe miinile unor astfel de indivizi ,intreaga lume se poate astepta la ce este mai rau(vezi fisiunea atomului =bomba atomica) si asta pentru ca banii le iau mintile ,unii ajung sa se creada nemuritori(nu rideti ,unul dintre cei pe care i-am cunoscut mi-a spus acest lucru direct) ,altii considera ca fara ei lumea s-ar darima ,ca sunt singurii in masura sa conduca lumea , etc. foarte putini(si lor le cer scuze) sunt cei care dupa ce se situeaza pe o pozitie financiara care ii scuteste de orice griji ,procedeaza la cheltuirea unor sume de bani ,in folosul omenirii .Asa ca nu va asteptati la nimic bun din partea "mai marilor zilei "(mai ales de la lichelele care-si spun politicieni) ,incercati sa-i evitati atunci cind ceva important pentru viitorul omenirii aveti de comunicat ,faceti pur si simplu cunoscut pentru ca , pusi in fata faptului implinit ,de regula se blocheaza ,(de ex. o informatie adusa la cunostinta intregii lumi prin toate mijloacele posibile ) .Nu uitati ca resursele fosile sunt limitate si ca ,incet dar sigur , sursele de energie neconventionala vor reprezenta viitorul energetic al omenirii .
RăspundețiȘtergere