vineri, decembrie 04, 2009

Pe la Sinaia, pe la Buşteni...






Tocmai m-am întors de la un curs de PR... Mişto cursul, mişto şi locaţia - Buşteni. O săptămînă la munte, chiar şi fără zăpadă, întinde pielea pe frunte şi destinde neuronul. În plus, am reuşit să văd dormitoarele regale de la Peleş (la etajul doi, ăla de se vizitează din an în Paşti). Mi-a plăcut mai tare casa lui Cezar Petrescu.Locuinţă de bărbat care scrie, spaţii albe, aerisite, mobilă minimală, ceramică, acuarele de Iser, birou de vară, birou de iarnă, laviţe, măsuţe pentru cafea, scrumiere. Şi, peste tot, cărţi. Zece mii de volume. Autor mediocru, Cezar Petrescu demonstrează generaţiilor leneşe de astăzi că se poate trăi din scris - jurnalism şi ficţiune. Venind spre Piteşti, scurt moment de fericire - în maşină era cald, se auzea saxofonul din "A Delicate Sound Of Thunder" iar ceaţa dimineţii se ridica, în fuioare, din văi. Pun şi nişte poze, că tot le-am promis colegelor.

P.S. Pe-aici, ce-a fost? tot cu Băsescu vă găsesc, tot cu Geoană?

4 comentarii:

  1. ei, fericitule, o saptamana la munte, chiar si la un curs de PR, nu-i de ici de colo. noi, ceilalti care n-au avut norocul asta, incercam sa nu ramanem intepeniti in lupta Basescu/Geoana, ca doar n-or fi ei buricul pamantului :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Of, draga mea, Pămîntul are, cu adevărat, burice! Sînt locuri tainice, în care te încarci cu o energie tăcută... De căutat pe la munte :) Băsescu? Geoană? Vorba prietenului Geocer - după confruntarea de joi, m-au convins amîndoi, aşa încît o să ştampilez ambele căsuţe de vot!!! Pentru tine, un gînd bun - vin Sărbătorile, o să ai timp să te regăseşti!

    RăspundețiȘtergere
  3. Misto cursul, nu? Asta era si intentia noastra, sa imbinam utilul cu placutul. Ma bucur ca ati petrecut o saptamana frumoasa alaturi de noi si la anul, va asteptam la modulul II. ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Bună, Doris! Am promis că pun poze, am pus! Salutări pentru Simona, sper că aţi ajuns cu bine, şi mai treceţi pe la mine, pe blog!

    RăspundețiȘtergere