vineri, iunie 25, 2010

1001 de gînduri

# Geniul lingvistic românesc nu se dezminte – vuvuzela sud-africană a fost transformată fie în vuvuzea, fie în vuvuzică, după dispoziţia microbistului…

# Nouă comportamente tipice pentru sindromul obsesiv-compulsiv, o boală psihică foarte întîlnită în rîndul managerilor români: controlul excesiv, dependenţa de cumpărături, jocuri de noroc, stimulente, dependenţa de muncă, dependenţa de relaţie, mitomania, bulimia, compulsia sexuală. Se pare că unii îşi construiesc firma ca pe un adevărat grup de susţinere psihiatrică…

# Observ că mulţi ticăloşi sunt oameni culţi, crescuţi în medii instruite. Cunosc canalii care merg la Operă, îl citesc pe Salman Rushdie şi au masterate luate la Paris. Este o realitate înfricoşătoare – dacă arta, literatura, instrucţia nu fac omul mai bun, atunci arta, literatura şi instrucţia sunt inutile!

# Fiecare oraş are nebunii pe care-i merită. Viena a născut cocoanele isterice ale lui Freud, mirosind a Oppoponax şi a frustrare, Parisul i-a văzut pe marii sadici de la Salpetriere, pînă şi Socola a avut vedetele ei. Mediocru, Piteştiul se laudă cu un tip bărbos, care plimbă zilnic pe centru un afiş, în care ne anunţă că maimuţele i-au omorît părinţii. Pare un grevist de la CNSLR-Frăţia şi nu-l bagă nimeni în seamă.

Un comentariu:

  1. da, ai observat foarte bine. exista multi ticalosi culti. bunatatea nu este neaparat apanajul omenilor cu carte, asa cum nici inteligenta nu inseamna intelepciune.

    si Hitler era un tip cult...

    RăspundețiȘtergere